CUPRINS

Hărţi

Planuri

Planşe

Scheme

Fotografii

 

 

 


 

CERCETĂRI ARHEOLOGICE ÎN PEŞTERA CAUCE (I)

(sat Cerişor, comuna Lelese, judeţul Hunedoara)

 

 

English Abstract: ARCHAEOLOGICAL STUDIES IN THE CAUCE CAVE (I)

Autori: Sabin Adrian LUCA,Cristian ROMAN, Dragoş DIACONESCU, ISBN 973-590-995-2

Cu contribuţii de: Eugen ORLANDEA, Cosmin SUCIU şi Corneliu BELDIMAN.

Prelucrare Web: Cosmin Suciu; Powered by: Institutul pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural Transilvanean în Context European (IPTCE)

 

 

 

LISTA ILUSTRAŢIILOR

 

A. Hărţi

 

Harta 1. Zona de est a munţilor Poiana Ruscă cu amplasarea peşterii de la Cauce (a). Cavitatea se află la aproximativ 1,2 km de satul Cerişor, la 4 km de Govăjdie (b), la 14 km de marginea vestică a oraşului Hunedoara (c) şi la 9 km de Peşterile Curată şi Spurcată de la Nandru (d) (distanţele menţionate sunt aeriene). Scara 1:310.000

Harta 2. Harta geologică şi morfometrică a zonei Cauce, cu prezentarea repartiţiei structural-geologice a acestui sector al văii Runcului, cu ajutorul simbolurilor fiind desemnate rocile care compun cadrul în care se cantonează peştera (D = dolomită, CD = calcar dolomitic), iar din punct de vedere morfometric sunt prezentate curbele de nivel, fiecare având precizată în dreptul ei cota altimetrică. Sursa: Harta geologică a văii Runcului provine din cadrul exploatării miniere Teliucu Inferior. Autor: Puiu Petru.

Harta 3. Peşteri cu sedimente arheologice dispuse pe rama de est a munţilor Poiana Ruscă.

Harta 4. Zona de origine prezumtivă a rocilor silicioase (jaspuri, opaluri) aparţinând culturii Starčevo-Criş descoperite la Cauce.

Harta 5. Zona de origine prezumtivă a rocilor silicioase (jaspuri, opaluri) aparţinând culturii Turdaş descoperite la Cauce.

Harta 6. Zona de origine prezumtivă a rocilor silicioase (jaspuri, opaluri) aparţinând culturii Tiszapolgár descoperite la Cauce.

Harta 7. Zona de origine prezumtivă a rocilor silicioase (jaspuri, opaluri) aparţinând culturii Wietenberg descoperite la Cauce.