b

Cuprins

 

Prescurtări

 

Mediul geografic

 

Repertoriul descoperirilor (AZ)

 

Perioade istorice (AZ)

·         Paleolitic

·         Neolitic şi eneolitic

·         Bronz

·         Hallstatt

·         Laténe

·         Roman

·         Medieval Timpuriu

·         Medieval

·        Descoperiri Monetare

style='font-family:Arial'>

  b

  

 REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL JUDEŢULUI SIBIU

 

SITURI, MONUMENTE ARHEOLOGICE ŞI ISTORICE

Autor: Sabin Adrian Luca, Zeno Karl Pinter, Adrian Georgescu.

ISBN 973-590-856-5, Editura Economică, Sibiu 2003.

Volum realizat cu sprijinul deosebit al: Asociaţia NIKE – pentru sprijinirea învăţământului şi cercetării istorice şi arheologice sibiene; S.C. Clio Consult S.R..L.; Fundaţia AZZOLA, Sibiu.

Copyright ă 2004 by Editura Economică 2003.

Seria Bibliotheca Septemcastrensis III, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Institutul pentru Cercetarea şi Valorificarea Patrimoniului Naţional în Context European.

 

Societatea Comerciala „CLIO CONSULT” SRL este persoana juridica româna si functioneaza sub forma de societate cu raspundere limitata, în conformitate cu legile române si actul sau constitutiv.
Societatea a fost înfiintata în 3 februarie 1999 de asociati cu cote egale de participare. Toti asociatii sunt arheologi-experti înscrisi în Registrul Arheologilor din România, specialisti în arheologie preistorica, antica si medievala.
Societatea este administrata de Ioan Marian Tiplic, începând din 22 iunie 2000.
Domenii de activitate:
Domeniul principal de activitate este: prestari servicii prin:
- activitati ale muzeelor, conservarea monumentelor si cladirilor istorice (consultanta, urmarire, proiectare si executie în domeniul autentificarii, salvarii si restaurarii-conservarii siturilor si monumentelor istorice si de arta)
- activitati ale agentiilor de turism si asistenta turistica (activitati de informare si consulting în domeniul turismului istoric, organizarea de excursii, cu sau fara procurarea locurilor de cazare si transport, precum si servicii de ghid pentru turism)
- alte activitati de servicii (prospectari de suprafata si de adâncime pentru identificarea siturilor arheologice, sapaturi arheologice de salvare, conservarea si restaurarea patrimoniului mobil, precum si a oricarui tip de obiect mobil având valoare istorica)
Proiecte desfasurate pâna în prezent:
Sapaturi de salvare: Str. Manejului, Sibiu, Str. Vopsitorilor, Sibiu, Liceul Brukenthal, Sibiu, Piata Mare, Sibiu, Piata Mica, Sibiu, Piata Huet, Sibiu, Biserica fortificata din Cenade, jud. Alba
Cercetari arheologice exhaustive:
Biserica fortificata din Cenade (jud. Alba). Cercetarea arheologica a bisericii fortificate din Cenade a demarat în anul 2000 si au fost desfasurate trei campanii în urma carora au fost puse în evidenta resturile unor fundatii provenind de la un alt edificiu, mai vechi, al bisericii. Cercetarile sunt în curs de desfasurare.
Piata Huet SIBIU – 2002. Cercetarea arheologica în Piata Huet „Rotonda” a demarat ca urmare a unui contract încheiat între Societatea noastra si Arbeitskreis für Siebenbürgische Landeskunde – Heidelberg / Germania. În urma cercetarii a fost dezvelita o biserica de plan circular – rotonda – datând din secolul al XII-lea, cel mai vechi monument ecleziastic al sasilor din Sibiu.