Institutul Pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural Transilvănean în Context European

ACTA TERRAE SEPTEMCASTRENSIS II

ISSN 1583-1817

Editura Economică, Sibiu 2003

pag.(pages): 7.

Cuvânt înainte

 

Iată că putem pune la dispoziţia cititorului şi volumul al doilea din publicaţia ştiinţifică anuală a Centrului de cercetare INSTITUTUL PENTRU CERCETAREA ŞI VALORIFICAREA PATRIMONIULUI CULTURAL TRANSILVĂNEAN ÎN CONTEXT EUROPEAN, instituţie care funcţionează pe lângă Catedra de istorie antică şi medievală a Facultăţii de istorie şi patrimoniu din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Am reuşit să trecem, încă o dată, peste inerentele piedici financiare, dar nu numai. Am adunat energiile ştiinţifice ale unor colegi din jurul nostru, în majoritate tineri, cu scopul mărturisit de a arăta nivelul ştiinţific la care au ajuns.

Marea majoritate a celor care publică în revistă sunt membrii ai Centrului de cercetare mai sus pomenit, iar rezultatele eforturilor domniilor lor vin în urma îndeplinirii planurilor de cercetare duse la bun sfârşit în ultimii ani.

Dacă aceste concluzii provin din efectuarea unor şantiere arheologice, trebuie să mulţumim şi sutelor de studenţi ai Universitîţii noastre, dar şi de la alte instituţii de învăţământ superior din ţară şi din străinătate, care, cu ocazia practicii de specialitate, ne-au ajutat în munca noastră ştiinţifică.

Trebuie să mulţumim şi profesorilor noştri care ne-au sfătuit, impulsionat şi sprijinit în alcătuirea acestei reviste.

În final, rugăm pe toţi cei care cred că au ceva de spus în paginile revistei noastre să ia legătura cu membrii comitetului de redacţie, în funcţie de perioada istorică la care se referă subiectul contribuţiei ce se doreşte a fi publicată.

 

Colegiul de redacţie